محل تبلیغات شما

سنت حسنه ازدواج این روزها با برخی سخت گیری ها و تکلفات آمیخته شده است اما در زمانی نه چندان دور رسم های زیبایی که از هر پیرایش و تفاخری دور بود به این سنت حسنه رنگ و بوی زیبا و پسندیده تری می داد.
در شهرستان رودبارجنوب از قدیم الایام ضمن توجه ویژه ای که مردم این شهرستان به کانون خانواده دارند، وجود برخی آداب و رسوم، زیبایی این سنت حسنه را مضاعف کرده است.
فراموشی و از بین رفتن برخی از این آداب و به جای آن تاکید بر برخی موارد غیرضروری و دست و پاگیر در مراسم عروسی موجب شده است که برگزاری مراسم عروسی هول انگیز و دغدغه ساز به نظر برسد که جوانان و خانواده ها را در برگزاری این مراسم زیبا دچار مشکلات و چالش کند.
در روزگار ساده زیستی یعنی روزگاری که پدرها و مادرهای،پدربزرگ و مادر بزرگ های ما هنوز برخی از خاطرات ان را زیر لب زمزمه می کنند برگزاری مراسم عروسی آن هم در ۷ شبانه روز امری عادی و مرسوم بود، اما تکلف و سخت گیری های بی مورد اکنون موجب شده که خانواده عروس و داماد برای برگزاری یک شب مراسم عروسی دچار چالشی سخت و پرمشقت شوند.
هر چند که تغییر نگرش های اشتباه مرسوم شده در مورد مراسم عروسی امری مشکل به نظر می رسد اما شاید یادآوری برخی از آدابی که در قدیم در مراسم عروسی انجام می شد و اکنون به فراموشی سپرده شده بتواند زنده کننده بخشی از این آداب در جامعه باشد.

مراسم سنتی ازدواج در شهرستان رودبار جنوب با ورود ماهواره بر پشت بام خانه های مردم رخت بر بست و جای آن را فرهنگ ورسومات غرب گرفت.

دارچینی (جمع آوری هیزم برای پخت غذای عروسی)دار به اصطلاح محلی رودبار به هیزم گفته می شود

این مراسم یک هفته قبل از عروسی انجام می شود و به این شکل است که چند نفر از جوانان و دوستان داماد برای جمع آوری هیزم به جنگلهای اطراف رفته و هیزم های خشک را جهت پخت غدای عروسی جمع می کنند و به منزل داماد می آورند.

لباس برون

یکی از این رسومات لباس برون که دو روز قبل از مراسم عروسی انجام می شد در این مراسم خانواده داماد رخت های عروس را کادو و با تعدادی از زنها طایفه به خانه عروس می بردند و به خانواده عروس تحویل می دادند .

شب حنا بندان اولی یا همان حنابندان ی

در این شب ن و مردان طایفه دور هم جمع می شدند و با خواندن سرودها و شعرهای محلی به جشن وشادی می پرداختند و بعد از شادی بر روی دست وپای عروس وداماد حنا می گذاشتند.

شب حنابندان دوم

در این شب خانواده داماد از تمامی طایفه جهت صرف شام دعوت بعمل می آورند وخانواده داماد مقداری حنا را در کاسه ای تزئین و به خانه عروس می روند و بر روی دست عروس حنا می گذاشتند وبعد از آن نوبت به حنابندان داماد می رسد بعد از گداشتن حنا بر روی سر دست وپای داماد نزدیکان داماد بر روی دست داماد اسکناسهای را می گدارند.

یکی از برنامه های ورسوم محلی که در آخر شب حنابندان دوم اجرا می شود مراسم چوب بازی توسط جوانان فامیل است که محلی به آن چوب چاپ می گویند به این صورت که هرکدام از افراد یک چوب محکم و کلفت که از قبل آماده کرده اند یک دایره بزرگی تشکیل می دهند و همراه با نوای ساز و دهل و پایکوبی به جلو و عقب حرکت میکنند و در هر حرکت چوب های خود را به هم میکوبند.

سرتراش (آریشگاه رفتن داماد)

عصر عروسی مراسم سر تراش وجود دارد که بعد از اصلاح داماد اون به حموم مبرند در این مراسم داماد جای رفتن به سلمانی جلوی درب منزل با جمع شدن میهمانان به دور داماد آرایشکر داماد را اصلاح می کنند وخانواده داماد پولی را بعنوان دستمزد با سنجاق قفلی بر روی جیب پیراهن آرایشگر نصب می کنند.

سر یاو(حمام کردن داماد)

داماد جای رفتن به حمام همه جمع می شدند و با رقص های سنتی و چوب بازی که به چوب چاپ معروف است داماد را تا سر موتور پمپ همراهی می کردند و بعد از حمام رفتن داماد رخت نو ودامادی را برتن او می کنند و بعد از حمام داماد را سوار بر شتر میکنند و به خانه عروس میبرند (مراسم سوار بر شتر شدن داماد تا حدودی از بین رفته است) وتا منرل عروس همراهی می کنند،مادر عروس با شربت و شیرنی به پیشواز داماد می آید و بعد از خوش آمد گویی و صرف شام داماد به دنبال عروس می رود و بعد از رسیدن آنها خانواده عروس یک گوسفند را جلوی ماشین آنها قربانی می کنند.

یکی از آدابی که در مراسم عروسی شهرستان رودبار جنوب مرسوم است این است که در صورتی که داماد و عروس خویشاوند نباشند مراسم عروسی به صورت جداگانه در خانه های طرفین برگزار می شود،البته هزینه های پذیرایی در هر دو خانواده به عهده داماد است.

مهمان کردن عروس و داماد- دو سه شب که از عروسی گذشت خانواده داماد و خانواده عروس و تعدادی از فامیل به نوبت عروس داماد را میهمان می کنند.

اما اکثر این رسم ورسومات دیگر از بین رفته است و  همین عروسی های ساده هم چندی بعد با معضلی به نام ارکست مواجه شدند که صدا همه را درآورده است و از سادگی و زیبایی این عروسی ها کاست ،توزیع مشروبات الکلی و تیراندازی در مراسمات عروسی متاسفانه معظلی در این شهرستان است.

آلودگی صوتی ناشی از موسیقی عاریتی و وارداتی و انفجار ترقه های رنگی در اینگونه مراسم  که تا پاسی از نیمه شب ادامه دارد ، ضمن ایجاد مزاحمت برای همسایگان ، صحنه ی دیگری از خصلت های سطحی جامعه ی امروزما می باشد که حاصل هرزگی اخلاقی و آلودگی بنیان فرهنگی جامعه می باشد که برچیده شدن این هرزگی ها جز با توفیق نگاه مستمر لطف خداوند ، با هیچ چیز دیگری امکان پذیر نمی باشد.

مراقبت از حفظ اداب و رسوم

وظیفه مردم و مسئولان است تا با معرفی آداب و رسوم سنتی در قالب سبک زندگی اسلامی بتوان این مراسم ها را به شیوه مثبت و به دور از هر گونه حاشیه سوء به جامعه امروزی معرفی کنند؛ چه بسا گاهی رسمی با برخی نازیبایی ها را به اقشاری نسبت دهیم که صدها بدعت برگرفته از فرهنگ غربی به آن ورود یافته است و رنگ و بوی سنتی از ازبین رفته است.

سونامی فقر در پتکی

این جا مرگ در کمین است

وصیت نامه کوروش کبیر

داماد ,مراسم ,عروسی ,های ,عروس ,خانواده ,مراسم عروسی ,می کنند ,و به ,بعد از ,و بعد ,مراسم عروسی انجام ,برگزاری مراسم عروسی

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ببر مازندران togbiggskalfect عشقِ منحصر به فرد(בست نوشته هاے بی جاלּ مـטּ) لینکستان آنیکال ایران من My Iran Lynn's page گروه عربی و معارف منطقه ترکمانچای trochuckkege فروش عمده محصولات سلولزی بهداشتی inasmiba